Ce plante să alegem în gradina noastră, anuale sau perene?

Alegerea florilor care vor personaliza casa și grădina voastră, care vor ura bun venit musafirilor și vor saluta trecătorii poate fi o provocare, iar opțiunile par infinite.

Care sunt plantele anuale?

Plantele anuale sunt acele plante care trăiesc doar un singur sezon. Indiferent dacă ați cumpărat răsaduri sau ați plantat semințe anualele vor înfrunzi, vor înflori, vor face semințe și apoi vor muri, toate în același an.Chiar dacă trebuie să le replantăm în fiecare sezon acestea sunt mai ieftine și nu necesită atâta atenție și îngrijire ca plantele perene.

Care sunt plantele perene?

Plantele perene spre deosebire de cele anuale, au trei sau mai multe perioade de vegetație. Ele pot fi plantate prin semințe sau bulbi. Unele trebuie plantate toamna pentru a înflori primăvara devreme. Dacă nu ați făcut-o deja, puteți cumpăra și planta flori tinere, chiar în sezon.

Florile perene de obicei au perioade mai scurte de înflorire față de plantele anuale. Grădinarii experimentați combină plantele în asa fel ca grădina să fie înflorită și colorată pe tot parcursul sezonului, de primăvara devreme până toamna târziu.

Există câteva flori perene foarte cunoscute care sunt folosite, tratate ca plantate anualele. Rădăcinile acestora sunt mai sensibile în condițiile unor ierni aspre și se pot deteriora, motiv pentru care vor trebui replantate sezonul următor. În această categorie intră, regina nopții, begoniile, primulele,daliile etc.